"Menghayati Islam sebagai agama Persekutuan sambil memastikan bahawa hak masyarakat bukan Islam mengamalkan agama atau kepercayaan masing2 terus terjamin & menggalakkan peranan agama serta nilai2 sejagat untuk menegakkan kebenaran,keadilan,ketinggian akhlak,pembangunan insan & martabat manusia"

Ceramah Khas Mesra Rakyat di Bota Kanan Malam ini

Friday, January 30, 2009

Ceramah Khas Mesra Rakyat di Stadium Bakri Rais, Bota Kanan malam ini.Nasarudin akan hadir yang antara lainnya bagi menjelaskan kepada rakyat di kawasannya mengenai pendirian beliau keluar Umno dan menyerta Parti Keadilan Rakyat(PKR).

Nasarudin berkata, ia dianjurkan oleh PKR.Turut hadir ialah Penasihat PKR dan Ketua Umum Pakatan Rakyat, Datuk Seri Anwar Ibrahim dan Menteri Besar Perak, Datuk Seri Ir. Mohd. Nizar Jamaluddin.

Ketika ditanya soal moral dengan tindakan beliau, Nas memberitahu, dari segi demokrasi beliau ada hak untuk berbuat demikian.Tetapi apabila melompat,beliau perlu kembali kepada pengundi untuk menjelaskan kenapakah beliau berbuat demikian.

Bagaimanapun jelas beliau, jika ramai tidak bersetuju, wakil rakyat terbabit perlu melepaskan jawatan dan bertanding lagi.Tetapi,kalau dari aspek perundangan pula..., itu adalah satu halangan.

Read more...

About This Blog

Lorem Ipsum

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP